البط بالبرتقال
المكونات
- ١ بطة 
 
 
- ١ ثمرة برتقال مقشرة و مقطعة فصوص
 
- ٢ ملعقة كبيرة قشر برتقال مبشور
 
- نصف كوب عصير برتقال
 
- ربع كوب زبيب طري
 
- ١ ملعقة كبيرة عصير ليمون
 
- ١ ملعقة شاي بودرة مسطردة
 
- 1 ملعقة كبيرة ماء بارد
 
- ١،٥ ملعقة كبيرة نشا
 
- ١ ملعقة كبيرة شربات برتقال (اختياري)
 
- ملح و فلفل
 
- ٤ ثمرة بصل مقطع + خل
 
- خلل اسنان
 
الطريقة 
- تغسل البطة بالخل اولا بدون ماء ثم تشطف بالماء
 
- تتبل بالملح و لفلفل و البصل و تترك في التتبيلة حوالي ساعة او اكثر
 
- يسخن الفرن علي ١٩٠ درجة مئوية
 
- تثبت الرقية في ظهر البطة و تطبق الاجنحة و تثبت في البطة و تربط الارجل
 
- يخرم الجلد بالشوكة و توضع البطة في صينية واسعة علي النار علي ظهرها
 
- توضع في الفرن حوالي ساعة حتي اختفاء اللون الوردي تماما من الداخل
 
- نضع فويل فوق الصينية و تدخل الفرن ساعة و نصف اخري حتي تمام النضج
 
- في مقلاة علي النار يسخن قشر البرتقال مع عصير البرتقال و الليمون و الزبيب و المسطردة و رشة ملح
 
- تخلط النشا بالماء و تضاف الي الخليط السابق
 
- تغطي الصوص و تترك علي النار حتي تبدأ في الغليان
 
- ثم تقلب كل باستمرار لمدة دقيقة حتي الوصول علي قوام سميك و ترفع عن النار
 
- تضاف فصوص البرتقال الي الصوص مع الشربات
 
- توضع البطة في طبق التقديم و يسكب عليها الصوص
 
- تقدم ساخنة
 
- يمكن وضع البطة في الفرن بعد سكب الصوص لمدة ٥ دقائق فقط ثم تقدم
 
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق