العيش البتاو أشهر عيش فلاحي مصري
يتناول مع العسل أو الجبنة البيضاء
خفيف جدا جربي الطريقة بنفسك
المقادير
- 4 اكواب دقيق
 - رشة ملح
 - كوب زبادي
 - علبة قشطة
 - زبدة
 
الطريقة
- نخلط الدقيق والزبده والقشطه مع اضافة الزبادي بالتدريج حسب العجينة لو مش محتاجة منكملش كل كمية الزبادي
 - تعجن جيدا حتي الحصول علي عجينة متماسكة لا تلتصق باليد
 - تترك لترتاح نصف ساعة
 - وبعدين نكورها كور صغيره نأخذ كره ونفردها رفيع جدا علي سطح مرشوش دقيق
 - في طاسة ساخنة بدون زيت نضع الكرات المفرودة واحدة بعد الاخري حتي تنشف و تحمر و نقلبها
 - بعد سواء كل واحدة نضعهم في اناء مغلق حتي لا ينشف ا الا اذا تريديهم ناشفين
 - و يحفظون في كيس بلاستيك
 

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق