الاثنين، 15 سبتمبر 2014

طريقة عمل العيش البتاو الفلاحي


العيش البتاو أشهر عيش فلاحي مصري
يتناول مع العسل أو الجبنة البيضاء
خفيف جدا جربي الطريقة بنفسك

المقادير



  1. 4 اكواب دقيق
  2. رشة ملح
  3. كوب زبادي
  4. علبة قشطة
  5. زبدة

 

الطريقة


  1. نخلط الدقيق والزبده والقشطه مع اضافة الزبادي بالتدريج حسب  العجينة لو مش محتاجة منكملش كل كمية الزبادي
  2. تعجن جيدا حتي الحصول علي عجينة متماسكة لا تلتصق باليد
  3. تترك لترتاح نصف ساعة
  4. وبعدين نكورها كور صغيره نأخذ كره ونفردها رفيع جدا علي سطح مرشوش دقيق
  5. في طاسة ساخنة بدون زيت نضع الكرات المفرودة واحدة بعد الاخري حتي تنشف و تحمر و نقلبها
  6. بعد سواء كل واحدة نضعهم في اناء مغلق حتي لا ينشف ا الا اذا تريديهم ناشفين
  7. و يحفظون في كيس بلاستيك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق